Walk like a giant

Det är med stora kliv jag tar mig fram nu i`m walking like a giant! Och det känns fantastisk kul att änligen vara igång efter alla år i exil. Alla ångest fyllda dagar utan mening utan hopp utan någonting. Att få arbeta med någonting som jag verkligen brinner för känns som en ynest. Jag tror på pånytfödelse ibland dör man så där rått bara för att stiga upp i en ny förhoppningsvis ny tappning. Och ja jag har varit vilsen , förlorad i en så svår värld som gjort mig så ont. Jag känner mig stark och hel igen tack för det mina nära och kära:)

Stå aldrig still...

Det känns som det kommer att bli en spännande höst idag fick jag en ny praktikplats på ABF, Ängelholm vilket känns väldigt bra och givande. Stå aldrig still som den gode Thåström yttrade en gång dessutom är han på g med nytt material yeah. Annars känns det som livet kommer åter efter en lång pandemi bubbla som varat alldeles för länge , jag vill ha konserter, utställningar kultur liv igen. Nu kunde ju pandemin varit betydligt jävligare jag har dock klarat mig bra men man får inte luras man måste försätta hålla distans och massor av hand sprit framöver. Tror det kommer minst bli en tredje spruta med tyvärr!

Hit the lights

Morgon ny dag blå himmel, det är sommar och semester! Och det känns bra såhär i början på andra semester dagen, jo jag vet att det tar minst en vecka att landa innan man befinner sig i lugnet. Jag har inte så mycket planerat mer än att Hit the lights så att säga som Metallica en gång yttrade på debut skivan Kill em all. Kanske är det den bästa sommaren att bara ta det som det kommer då inga förpliktelser eller så. Det blir regn i veckan så det blir nog lite tv serier vilket jag ser framimot tittar på Under ytan vilken är riktigt spännande sen började en annan serie en skotsk på svt Vår lilla hemlighet! Desto mer regn desto mer film !

No rest for the wicked!

Sommar semester snart är det slut på njutningen på måndag börjar arbetet igen! Det låter säkert inte så kul men jag ser verkligen framemot det jag tror hösten kommer att innehålla mycket fina saker kanske lite ändring på sakernas tillstånd:) Ska bli skönt att komma igång med måleriet det var ett tag sedan jag målade, har lite nya idéer som jag vill pröva! Sen börjar jag ju på ABF vilket jag hoppas kan bli väldigt givande och ge nytt bränsle. Sen har jag under ett antal veckor gått en utbildning i till träningsledare för Fit for life vilket är ett koncept jag verkligen tror på. I vilket fall som helst är jag nu en diplomerad träningsledare och kommer att hålla i pass med början på September ska bli svettigt men kul:) Annars känner jag mig väldigt tillfreds med sommaren som fortfarande håller sig i pandemins grepp det får vi inte glömma. Jag har fått mina 2 doser nu vilket ändå känns helt ok. Nu gäller det att göra så mycket som möjligt bra av den tid som är kvar av sommaren!

In hiding

Sommar morgon med kaffe och en bra deckare det gillar jag har börjat uppskatta tidiga morgnar när det är tyst och stilla. Håller på att läsa Gränslösa av Carolina Neurath fastna direkt i den verkar mycket lovande.

Snart börjar min semester med 3 veckor har jag då i år känns lite konstigt då det nog är den ende sommaren utan planer då. Det stör mig inte så mycket i och för sig mest beroende av pandemin som fortfarande råder även om vissa tros tro att det är över.

Jag har haft en lite jobbig period ett tag då sjukdomen gjort sig påmind, jobbigt när man befinner sig In hiding från saker och ting. Jag älskar frihet och värderar det väldigt mycket och har därför svårt att acceptera sjukdomen när den vill isolera mig. Jo jag vet att det är en linderlig sjukdom jag har som tur är och jag vet hur svårt det kan vara under sommaren för andra människor med psykisk ohälsa då.

Det är svårt att bryta när man är uppe i något så därför är det ju underbart att man har kompisar som är förstående och hjälpsamma och jag har en underbar familj som ställer upp i alla lägen samt en fungerande hjälp av psykratin tack .

Jag tycker det är skrämmande dock att man ska ha rätt sjukdom för att få hjälp och hur svårt det kan vara inom sjukvården att få det det är så man skämms.

Inbetween days

Uppe tidigt det är varmt och kvalmigt haft svårt att sova. Men jag känner mig faktiskt bra lyssnar på The Cure Inbetween days riktigt bra. Musik är något av det bästa jag vet det hjälper mig verkligen i alla lägen helt klart.

Jag håller på att läsa klart en roman Livlina av Happy jankell riktigt bra debut får jag medge. Senare idag ska jag till biblioteket och hämta  2 nya romaner att sätta tänderna i. Och att läsa är en sak som jag alltid finner tröst i en slags flykt att berusa sig i att läsa undrbart. 

Snart ska jag börja min 3 veckors semester och ja det blir en ovanlig sådan helt utan planer nästan. Pandemin har verkligen förändrat saker och ting. Jag hoppas inerligt att vi slipper fler sådana i framtiden men ibland känns det som världen håller på att rasa samman. 

Jag har laddat upp med en hög med filmer & serier jag ska se under semestern vad sägs om hela Twin peaks, true detective 3, Fartblinda och Under ytan som jag håller på att se på svtplay riktigt bra. 

Jo lite planer har jag ändå på semestern det blir ju att göra sånt jag älskar att göra precis som en underbar semester ska innehålla.

Low light

Nu jävlar är det ju sommar och allt ska vara så great. Visst jag tycker att det är härligt och alldeles alldeles underbart! Men så kommer den jävlen smygande herr Ågren han vill inte lämna mig utan kommer helt oförberett mitt i Juli. Ågren vill inget han bara tar livsglädje och gör mig dålig nu har han stannat i en vecka och det känns inte kul alls. Men men det börjar lättna och jag hoppas att jag kan sparka ut den fan snart. I perioder går det utmärkt som känner sig på topp ibland lite väl mycket på topp men sen går det en tid längre eller kortare så stöter man på Ågren igen av olika andledningar I need the light, low light.

killing yourself to live

För många med psykisk ohälsa handlar det om att kämpa varje dag oftast är det mot sin egen demon då. Visst jag erkänner det är skit jobbigt tidvis men som tur är händer det inte varje dag för min del utan kommer i perioder. Man lever i ett strängt schema för att det ska fungera att leva ett så normalt liv som möjligt stränga tyglar och så fort man släpper kommer det som en jobbig bakfylla. Jag har hållit på med min sjukdom i över 10 år nu visst har jag gjort stora framsteg något som jag är oerhört stolt över. Mitt mål är att leva ett så "normalt" liv som möjligt då och det tror jag att jag kan lyckas med då. Men hur gör man då? ja jag önskar verkligen att jag satt på essen och kunde visa hur man vinner över sin sjukdom. Men jag tror att man måste utmana sig själv och verkligen lära känna sig och utmana den där jävla demonen för att ha en chans. Visst det kostar på men vilka är alternativen killing yourself to live?

Vad fan e de?

Peps det är åt helvete mycket snicke- snacke snack, för mycket tissel- tassel tassel! Kommer att sakna dig Peps Persson r.i.p. Men det känns som det är samma skit nu som då tyvärr. Särskilt människor med psykisk ohälsa blir sjuka av för mycket jävla skit snack & orättvisor jakten på Hög standard - Va fan e de? Om bara alla hade sköt sitt och skaffat ett eget liv i harmoni, så hade världen sett så mycket bättre ut tror jag. Men det är alltid någon som ska sparka på en stackare som ligger ner ! Fegt och uselt och helt oacceptabelt ! I framtiden ska jag försöka jobba med sociala beteende och psykisk ohälsa för det håller på att gå helt åt skogen ju. När man ser hur psykisk ohälsa håller på att gå ner i åldrarna och kan drabbas alla oavsett status, rik som fattig. Det är framtidens stora problem som vi måste handskas med för att kunna leva i den värld vi valt.

Blood suger sex magic...

Jag är så groovy baby känner mig på topp äntligen börjar det lossna, igår var jag på ett möte med ABF som resulterade i en praktikplats efter sommaren yeah! Det känns otroligt kul och givande att få arbeta med sådant som ligger en värmt om hjärtat kan aldrig vara fel ! Mycket känns i denna pandemi sommar saker som känns inspirerande jag tror på saker igen. Nu jävlar ska jag börja spela lite funk Blood suger sex magic med Red hot chili peppers, känns helt rätt nu när morgonen snart slår ut och jag dricker morgon kaffe. Snart midsommar med vilket ska bli trevligt även om jag inte är sådär förtjust i högtider. För att det känns som ensamhetens absoluta bottennivå säkert många som sitter hemma och känner sig misslyckade och övergivna i dessa högtider. Och jag är så jävla trött på medias pumpa vi är så lyckliga propaganda du ska vara så lycklig rik & framgångsrik och hinna med hela skiten. Undrar om dessa så kallade varelser verkligen känner så under ytan?

Memory pain

Ibland känns det som jag haft flera liv hur man liksom tidvis har dött och eller bara ömsat skinn. Kanske mer ömsat skinn då jag hade tidigt en mera punkig attityd i ungdomen och ofta tänker jag på de val jag gjort i livet, eller rättare de val jag sket i att göra. Jag har väl alltid varit lite vilsen i min längtar efter svar men det känns faktisk som det ljusnar såhär vid 43 år somliga blommar sent. Hur jag började min vandring i gymnasiet med en fordons utbildning hur tänkte jag där kan inte påstå att jag njut direkt mest plågade mig igenom som med så mycket annat efter det. Som värnplikten som industri jobbet jag bara gjorde utan att känna efter vad jag egentligen ville. Såklart att jag fick jag betala ett högt pris för att vara så "lost" det här med psykisk ohälsa är det djävulskaste jag genom gått. Men jag har gjort en del kul också varit och rest en del alldeles själv i Australien super kul, kibbutz i Israel läst journalistik gått skrivarlinjer upplevt mycket med vänner & så. Livet är för kort för att ångra saker även om jag har ält en del "Memory pain" så försöker jag att leva fullt ut nu och har vunnit tillbaks mig själv igen. Musiken har alltid varit där som en mycket god vän kanske min bästa även litteraturen när jag började läsa Jack Kerouac, Charles Bukowski, Ulf Lundell med flera. Det är jag evigt tacksam för att jag funnit och såhär mitt i livet, har jag även funnit konsten börjat måla tavlor använt min kreativa ådra då. Jag tror inte på gränser utan det är nått man sätter själv mestadels, Slå sönder skiten.

The lizard king

Äntligen börjar det hända saker känns som pandemin har blivit lättare, och jag ska snart få mitt första vaccin ! Livet leker igen och just nu befinner jag mig i super värmen också ska bli 28 grader idag och upp mot 30 imorrn puh. 

Jag har gått på daglig sysselsättning nu i några år vilket har starkt mig och jag har hittat måleriet vilken jag funnit mycket glädje i. Men nu längtar jag ut i arbetslivet igen och det känns som det börjar bli dags nu. Tiden läker ju sår och jag har förståt att jag vill arbeta med kultur då. Så kanske jag kan få en praktikplats på ABF då jag ska ditt på möte på Onsdag vilket jag verkligen tror kan bli givande. Iam the lizard king i can do anything,  som Jim morrison utryckte det!

The show must go on !

November känns ju väldigt längesedan nu men det var senast jag spelade med vårat band faktiskt. Man i Onsdags lättade kunde ABF lätta på restriktionerna och vi fick tillgång till våran rep lokal igen. Och visst känns det otroligt skönt att kunna komma tillbaks i små steg till det så kallade normala igen. Så nu blir det lite mer rock and roll igen ! Vad har egentligen hänt sen November då kan man ju undra? Ja sorgligt nog är svaret att livet har haft sin lilla gång jag har lyssnat mycket på musik just nu är det Ac / Dc i hörlurarna med den otroligt saknade Bon Scott på sång. Sen har det blivit en massa läsande vardagar med Ulf Lundell har varit och är roande hur det ändå händer saker som man aldrig lägger märke till i vardagar, småsaker som ändå utgives av ditt tidsfördriv. Sen har man ju följt nyheterna ganska så slaviskt får jag medge under denna sorgliga tid med pandemi. Läste precis NYHETER Mer tid hemma har inte inneburit mer onani för svenskarna. Tvärtom visar en ny undersökning att en stor del tillfredsställer sig själva mindre än tidigare. – Det handlar om att ha sex med sig själv, därför gör man det i sin enskildhet och enskildhet har det varit brist på, säger sexologen Malin Drevstam. Flitigast i landet är man dock i Göteborg. well what to say, The show must go on !

Sex rikedom & knark

Ja så har man den här igen den underbara sommaren! Med kraven på en lyckad sommar tycks aldrig ge sig ett ständig hunger efter det perfekta genomsyrar media. Jag blir väldigt trött av denna kändis fixering och jag undrar om det är så underbart där under ytan? På senare tid har jag känns att fel saker prioteras allt kan inte vara sex rikedom & knark ! Jag drömmer mer om ett kunna må bra och finna ett visst lugn i tillvaron iallefall. Håller på att läsa Robin Sharmas Munken som sålde sin ferrari. Det är en väldigt inspirerande bok som verkligen får en att fundera på vad som är värt någonting här i världen. Dagens boktips iallefall och en riktig bra sommar läsning !

Lyckopiller !

Så nu är den här som en stor fet lyckopiller att lägga på tungan och låta den smälta ! Jag talar förstås om sommaren pulsen livet kyssen adrenalinet som pumpar. För visst känns det jävligt skönt att ligga i solen och solbada med Gyllene tider i öronsnäckan en helt vanlig sommar dag  eller? 

Och grattis kanske är du den första som läser detta !

En Håkan Henrysson blogg Changing of the guards wow tänker du vad spännande visst är det så rock n roll .